Primii pui de barză au avut primul zbor

Mie, 07/10/2024 - 11:54
kirepules2024

Luni, 8 iulie, primul pui de barză și-a luat primul zbor din cuibul de la Vlaha. Acesta a părăsit cuibul la ora 9:08, sub privirile uimite ale fraților săi. Curajosul s-a întors la ora 9:56, ratând hrănirea de la ora 9:34. Între orele 13:53 și 15:02, a fost din nou absent din cuib, a ratat din nou hrana servită, dar cu siguranță și-a găsit de mâncare. 
Acesta a fost cel mai timpuriu zbor al unui pui în comparație cu anii anteriori. Totuși, acest lucru se datorează întoarcerii mai timpurii a berzelor din Africa. În comparație cu eclozarea primelor ouă, primul zbor nu mai este  la fel de timpurie. În timp ce în ultimii patru ani primii pui de barză au zburat la 60 de zile de la eclozarea primelor ouă, în acest an a fost nevoie de 65 de zile. Dezvoltarea mai lentă se explică probabil prin faptul că mâncarea transportată la cuib a trebuit să ajungă la cinci pui în acest an, față de trei sau patru în anii anteriori. 
Marți, puiul curajos a avut și un partener. Doi au lipsit de mai multe ori din cuib. 
Părinții continuă să hrănească regulat puii, dar în curând va veni momentul în care puii vor fi lăsați să se hrănească singuri. Puii se alătură de obicei unui stol migrator de berze la sfârșitul lunii iulie sau începutul lunii august și nu se mai întorc la cuib.